Search
  • DS_IDESIGN

מידה באינץ': איך מעצבים בית אמריקאי בישראל?

Updated: May 5, 2021



כשנפגשנו לראשונה:

קיבלנו שיחת טלפון מזוג לקוחות שגרים במושב ביצרון שבדרום ובשיחה ביקשו שנגיע אליהם הביתה ואמרו כי הבית שאותו הם רוצים לשפץ הוא בית פרטי “לא רגיל”. שיחה שסקרנה אותנו מאוד. כמובן שנעננו בחיוב והגענו עד אליהם למושב. הלקוחות בשנות ה50 לחייהם, בנישואיהם השניים ואיחדו שני בתים ושתי משפחות. הם החליטו לשפץ את הקומה הראשונה וציינו בפנינו שזה אתגר די גדול וכי מדובר בבית אמריקאי. מאחר ואנחנו צופות הדוקות של ערוץ בית פלוס, ישר הבנו כי מדובר בבית שהחומרים שמהם הוא בנוי, הם עץ וגבס. שמחנו מאוד לקחת חלק בפרויקט מסוג זה. ההתמודדות עם סוג הבניה הקלה והחומרים האלו, שלא ראינו עד כה, הוא אתגר שרצינו מאוד לחוות וללמוד. לכוכי ומנשה, הלקוחות, מאוד חשוב הפן המשפחתי והאירוח. הסגנון העיצובי שלהם היה ברור, עיצוב כפרי שמתאפיין באווירה חמה ויחד איתנו לחשוב כיצד שוברים ושומרים על הייחודיות של יסודות הבית לאחר השיפוץ.

האתגרים והמשמעויות בשיפוץ בית אמריקאי: קיבלנו מהלקוחות סט תכניות ישנות של הבית עם מידות באינץ’ שחלקן נמחקו מהשנים שעברו ולאחר נסיונות פיענוח רבים, חזרנו שוב למושב למדידות מדוייקות. האלמנט המרכזי בשיפוץ והאתגר שלנו בתכנון ושל הקבלן בביצוע היה גרם המדרגות. תחילה, גרם המדרגות ירד בקו ישר מהקומה השניה מטה וחצץ באופן משמעותי את החללים המרכזים: הסלון והמטבח. היה ברור כי צריך לשנות את מהלך גרם המדרגות כדי ליצור “open space” בין החללים. שרטטנו, שינינו, מחקנו, מדדנו ולבסוף הגענו למהלך האופטימלי של המדרגות. אתגר נוסף בשיפוץ בית אמריקאי הוא שעד שלא שוברים לא יודעים ולכן גם תוך כדי השיפוץ נתקלנו בשינויים נוספים ותכנון מחדש. הקשר הרציף שלנו עם הקבלן היה הכרחי וחשוב והתקבלו החלטות תוך כדי עשייה. ספונטניות היא שם המשחק בפרויקט מסוג זה.

תכנון מחדש של הקומה: הקומה השנייה של הבית מיועדת לילדים שמגיעים בסופי השבוע. היה לנו חשוב שהקומה הראשונה תהיה המשמעותית וזו שהכל מתרחש בה. כדי לממש את הרעיון של חלל פתוח, שברנו 5 קירות. בזכות זה, הצלחנו ליצור קומה מאווררת, מזמינה ומאגדת בתוכה ארבעה חללים: חדר עבודה, סלון, מטבח ופינת אוכל. אז איך מייצרים חללים שונים בחלל אחד פתוח? תחילה, מיקומים. כל “חלל” ממוקם באיזור משלו בחלל הפתוח. צבעוניות, כזו שמייחדת כל אחד מהאיזורים. ריהוט, שמאפיין כל חלל לפי הצורך. לקחנו את שלושת הדברים המרכזיים האלו והשתמשנו בשפה עיצובית אחת שתאחד את כל האיזורים האלו יחד. לא היה ספק מהרגע הראשון שרצפת הקומה כולה תוחלף, ואם כבר מדברים על מראה כפרי, פרקט הוא בדיוק המראה שאנחנו מחפשות. ברגע שהחלטנו על פרקט בכל הקומה, הוא היה הדבר שהכתיב את המראה העיצובי כולו. ומה עושים עם פרקט במטבח? יש פתרון קסם. ריצוף דמוי פרקט לבשלנים מבינינו. הגענו לחנות קרמיקה שופס ושם מצאנו את הריצוף הזהה ביותר לפרקט שבחרנו ובתוצאה הסופית כלל לא מרגישים את ההבדל.


המטבח: הצבעוניות שבחרנו מיוחדת ולא שיגרתית. אישיות הלקוחות חייבת בעינינו לבוא לידי ביטוי בעיצוב הבית שלהם. כוכי ומנשה אנשים שמחים, צבעוניים ועליזים. כשהצענו את הצבע תכלת לארונות המטבח הייתה התרגשות גדולה מצידם וניכר שהבחירה מדוייקת עבורם.

תכנון המטבח התחשב בעובדה שזהו חלל מרכזי, בשימוש רב יומיומי ויש צורך במקומות אחסון רבים. עד כה, בקצה המטבח הישן היה חדר שירות ובמסדרון היו שירותי אורחים שהקיר המפריד בניהם חוצץ למטבח. החלטנו להפוך את חדר השירות לחלק מהמטבח ובכך להגדילו. את שירותי האורחים ביטלנו ובמקומם תכננו מזווה בנגרות שהגישה החדשה אליו היא דרך המטבח גם כן. ואם כבר החלטנו להגדיל את המטבח, לא יכולנו לוותר על אי. האי ממוקם במרכז המטבח, וסביבו מקומות ישיבה. תוכננו מגירות נוספות לאחסון וכמובן שנוצר משטח עבודה נוסף. ארונות המטבח נצבעו בתנור בצבע תכלת שמאוד חזר לאופנה בעולם העיצוב. בחרנו שיש לבן עם נגיעות בצבע אפור מה שיצר את המראה המודרני. הידיות בצורניות שמזכירה את המראה הכפרי וכך נוצר השילוב בין הכפרי שהלקוחות רצו לבין המודרני שאנחנו מביאות איתנו בעיצובים שלנו. במקביל למטבח ממוקמת פינת האוכל. על השולחן המרשים שהיה ללקוחות לא רצינו לוותר, ולכן עבר שיוף ושדרוג והפך לרהיט וינטג’ עכשיווי. רכשנו כסאות חדשים מעץ עם ריפוד ראטן, כדי להדגיש את איזור פינת האוכל בחמימות שלו ובצבעוניות שלו.

הסלון: ללקוחות יש אוסף רהיטי וינטג’ יפייפים לדוגמא: מזנון העץ. את המזנון שידרגנו והוא נצבע בצבע לבן והידיות הוחלפו. לא היה ספק שצריך להחליף את רוב הריהוט שבסלון ולכן רכשנו ספה חדשה בעיצוב אישי אצל קורל רהיטים וכן, שתי כורסאות זהות בצבען לספה. היה חשוב לנו שהסלון יהיה בצבעוניותו סולידי ונקי ולא יכביד על החלל הפתוח שנוצר ולכן סקאלת הצבעים שבחרנו היא אפור ולבן. השטיח שהיה חשוב מאוד שיהיה נעים ונוח נקנה בשטיחי כרמל. בנוסף, תקרות הבית גבוהות מאוד והיה צורך להתחשב בגובה בבחירת גופי התאורה, רכשנו גופים תלויי תקרה מחנות התאורה שקע ותקע. המראה הכללי של הסלון מזמין ופרקטי בסידור שלו.

פינת עבודה: הלקוחות שלנו עובדים בין היתר גם בשהותם בבית, ולכן היה חשוב ליצור עבורם איזור שנעים לעבוד בו, פרקטי ולא בתוך חדר סגור. בכניסה לבית היה חדר שינה של אחד הילדים, הקירות נשברו והחדר הפך לאיזור העבודה הפוטנציאלי עבורם. מחד, הוא “מבודד” מיתר החללים המרכזיים ומנגד, אפשר דרכו להסתכל סביב לאיזור הסלון והמטבח. פינת העבודה עוצבה גם היא במראה הכפרי. שתי הכורסאות הישנות מהסלון הועברו לאיזור זה והתוצאה משלבת גם פינת עבודה וגם פינת ישיבה נוספת. חללים נוספים ששופצו ושודרגו הם חדרי הרחצה. חדר הרחצה הראשון הוא של האורחים, שברנו את החדר כולו, החלפנו את הרצפה הקיימת ברצפה מצויירת, תיכננו מקלחון עמידה ורכשנו ארון כיור כפרי. האווירה בחדר הרחצה של האורחים צעירה ורגועה יותר, הרצפה הצבעונית נבחרה בטוב טעם ובמחשבה ובהתאם אליה שאר החדר עוצב. חדר הרחצה של ההורים במראה אלגנטי יותר, הרצפה כהה עם טקסטורה עדינה, המקלחון כולו הוגדל והוחלף ויצרנו נישה לשימוש בתוך המקלחון. גם כאן, ארון הכיור הוחלף לארון שמתאים בצבעים לחדר הרחצה כולו.



מעוניינים לשפץ את הדירה? רוצים לשמוע פרטים נוספים? דברו איתנו.






עיצוב דירה במושב ביצרון

לכתבה המלאה, לחצו על התמונה






















from pinterest

38 views0 comments